Thursday, 19 April 2012

Saya rindu awak

Sebenarnya, saya rindu sangat-sangat dekat awak. Saya rindu nak dengar suara awak. Saya rindu nak tengok wajah awak. Nak dipendekkan cerita, saya rindu segala-galanya tentang awak. Saya pun tidak tahu kenapa saya menjadi begitu angau dekat awak pada malam yang gelap ini. Kenapa awak kena belajar jauh sangat? Kenapa? Tidak mengapalah. Saya faham. Tetapi, apa yang paling saya risau sekali ialah saya risau kalau-kalau awak ada cari perempuan lain dekat sana. Bukan niat saya untuk menuduh awak sembarangan tetapi itulah. Saya cemburu. Kalau awak tinggalkan saya, tidak mengapa. Mungkin saya akan cari pengganti awak. Jadi, lebih baik jangan tinggalkan saya. 

Pada awalnya, saya rasa biasa sahaja apabila awak pergi belajar jauh-jauh. Tetapi, tidak sampai beberapa minit setelah awak pergi, saya terus rindu dekat awak. Apa kes? Entahlah. Saya pun tidak faham dengan diri saya yang comel ini. Baiklah, sila jauhkan diri awak semua daripada saya kerana si comel ini sudah mula dilanda ribut perasan. Saya masih ingat masa awak bagi kek dekat saya. Maksud saya, bukan awak yang bagi kek itu tetapi kawan awak yang bagi. Saya rasa seperti bidadarilah pula. Yalah, awak layan saya betul-betul macam saya ini permaisuri segala permaisuri. Saya tahulah saya comel. Tetapi, tidak perlulah melayan saya sampai sebegitu rupa. Saya sangat malu. 

Ehem, sudah lama awak tidak menelefon saya bukan? Awak tidak rindu ke nak dengar suara saya yang sedap lagi merdu ini? Tetapi, tidak mengapalah. Saya tahu awak sedang bergayut dengan isteri awak. Saya faham. Awak, semua orang asyik tanya dekat saya pasal awak. Kenapa semua orang nak tanya dekat saya pasal awak? Baiklah, saya faham. Mereka itu sukakan awak. Wah! Banyak betul peminat awak. Tetapi mujur sahaja, peminat saya lagi ramai. Tolong dengki dengan saya. Awak, saya tahu awak tidak risau langsung sekiranya awak melihat saya bercakap dengan mana-mana lelaki lain. Nampak sangat saya hanya syok sendiri. Sangat tidak baik untuk diri saya.


Awak, hanya satu yang awak harus dan wajib ingat. Jangan tidak ingat pula. Saya akan tetap sayang dan setia dekat awak seperti mana yang awak pernah kata dan buat dekat saya dulu. Untunglah saya seorang yang mudah mengingat sesuatu. Baiklah, saya sangat bangga. Awak, saya sangat rindukan awak. Awak betul-betul buat saya jadi tidak tentu arah. Awak ada jampi saya ke? Baiklah, saya tahu awak tengah marah sekarang. Sebelum saya menjadi lebih mengarut dan gila, lebih baik saya mengundurkan diri untuk berhenti menaip. 

Akhir sekali, saya sayang teman lelaki saya sangat-sangat. Tolong setia dengan saya. Kalau awak betul-betul setia dengan saya, baru saya akan setia dengan awak. Kalau awak tidak setia dengan saya, tengoklah apa yang akan jadi dekat awak. Assalamualaikum.

No comments:

Post a Comment